• De eerste winst voor JO8-1 is binnen!

  Een zonnige zaterdagochtend, dat beloofde een mooie ochtend te gaan worden. Met een jarige in ons midden, Xavier, vertrokken we om 07.30 bij Emplina naar BLC, 12km verderop, Den Bosch Zuid.

  De papa's en mama's hebben hun best gedaan om alle kids fris en fruitig aan de start te krijgen. Trainingspak aan, boterham achter de kiezen, tanden gepoetst, ze zijn wakker. We waren zelfs eerder dan de terreinbeheerder en moesten nog even op onze ballen wachten.

  Na een grondige analyse van onze tegenstander door meerdere vaders werd er gedacht dat dit wel eens 'onze' wedstrijd kon gaan worden.

  Om 08.30 is de aftrap in de mooie ochtend glorie. Vandaag staat Brent in de goal in zijn mooie keepers pak! Helemaal klaar om een paar ballen tegen te gaan houden.

  De aftrap, of ja beter gezegd jump bal voor de baskerballers onder ons, was voor ons. De jongens beginnen goed en het is al snel 0-1 voor ons.
  BLC komt er ook goed doorheen en scoort 1-1. Zo wordt er een aantal keer over en weer gescoord en worden er mooie dansjes gedaan als er gescoord wordt. Wie hebben we allemaal voorbij zien komen? We gaan met een verschil van 4 goals de rust in. 4-8!

  Na de rust scoren wij meer, er zitten een paar prachtige goals bij en de jongens zijn blij. De dobbelsteen is goed zichtbaar, nee niet de 1. Maar nummer 5 laten ze goed zien. Er wordt beter aangesloten en de ballen gaan langs de lijn naar voren. De bal gaat ook soms door het midden en daar profiteert BLC direct van.

  We hebben inmiddels gelukkig een veilige marge opgebouwd. De jongens ruiken de goal, willen scoren en er wordt flink gedribbeld met de bal. De eind stand wordt 5-15. Wat een prachtig cadeau voor de jarige Xavier. We gaan met een goed gevoel het weekend in.

  We zijn 3e geworden in onze poule voor de beker.
  1. OJC
  2. Maliskamp
  3. Emplina
  4. BLC

  Volgende week is de start van de competitie. We spelen om 08.30 tegen WSC in Waalwijk.