• Patrick Kivits bedankt Emplina

  In de zomer van 2021 kreeg ik op het strand van Spanje een bericht van Jeroen van Bezouwen met de vraag of ik bij Emplina de verzorging wilde gaan doen. Notabene net nadat ik een plan had gemaakt om een jaar eens niks te gaan doen na ruim 35 jaar met alleen maar voetbal bezig te zijn geweest.

  Zelf als speler jarenlang actief geweest, als scheidsrechter en sportmasseur. Ik vergeet nooit de woorden dat hij binnen twee jaar iets neer wilde gaan zetten met een goede staf daar omheen. Nadat ik met Ton Schreuders een fijn en warm gesprek had gehad was ik uiteindelijk na thuiskomst snel overstag. Daar komen de eerste woorden al tevoorschijn: fijn en warm !

  Het eerste jaar was wennen voor de spelers, staf en club. De lat ging als een rakket omhoog en dat was wennen kan ik mij herinneren. Nu was ik al wel wat gewend doordat ik op een hoger niveau al werkzaam was geweest en gingen we na een stroeve start steeds meer dingen zien zoals we voor ogen hadden.

  Ook de randzaken werden keurig opgepakt door de club en zo was er iets moois aan het ontstaan. De uiteindelijke vijfde plaats, wat hoger had kunnen en moeten zijn, was een prima start voor het eerste seizoen. Met wat veranderingen in de selectie begon de reis naar het kampioenschap opnieuw in augustus. We hadden weer een doelstelling om minimaal een periode te winnen en dat flikten we toch mooi. En ook de lat kon weer wat hoger. Dat ging met horten en stoten maar vanaf de winterstop was het bijna normaal. We zijn ervoor gegaan met een geweldige staf en spelersgroep en daar genoot ik van.

  Thuis tegen TSC zonder een zieke Jeroen hebben we onder leiding van Jaap en Sander het onmogelijke geflikt. Na een verdiende achterstand naar een 2-1 overwinning omgebogen. Toen kreeg alles wat geel blauw was een boost en gingen we voor het ultieme als een machine! En de titel ging naar Empel met op dat moment 10 punten voorsprong!

  Een unieke prestatie en een grote historie geschreven. Wat ben ik trots om daar onderdeel van te zijn geweest! Dit heeft allen maar kunnen lukken met een top trainer als Jeroen, een echte klasse assistent Jaap, geweldige teammanagers met Ton en Peter, een trouwe en betrouwbare vlagger Atse, de fanatieke keeperstrainer Maikel, de stille maar o zo belangrijke regelaar Kim en de deskundigheid van fysio Mats.

  Maar ook door de prettige samenwerking met de gehele staf van Emplina 2 onder leiding van Sander, de invallers als iemand verhinderd was zoals Marco die meteen kwam vlaggen en natuurlijk de trouwe supporters!

  Ook het bestuur, de kantinemedewerkers, de JO19-1, alles en iedereen was betrokkenen en niks was teveel om deze prestatie voor elkaar te krijgen. Dit is dan ook echt een kampioenschap voor en door de club. Past precies bij de tekst van "samen zijn wij Emplina".

  Het was een fantastische reis en had ik voor geen goud willen missen, daar ben ik iedereen zeer dankbaar voor.

  Missen ga ik iedereen zeker en dat voelt niet prettig op dit moment maar dat zijn keuzes die je maakt in het leven. Dit zal op het strand van Spanje in moeten gaan dalen en gaat mijn telefoon uit.

  Je weet maar nooit wie er weer gaat bellen.

  Patrick Kivits