• Tinus Keepers Development vanaf 13 September actief bij r.k.v.v. Emplina

  Vanaf vrijdag 13 september zal Bart Tinus met zijn keepersschool TKD actief zijn op onze voetbal velden.

  Bart Tinus is 33 jaar en momenteel nog actief als 1e elftal keeper van Voetbal vereniging Una uit Zeelst. Una komt uit in de top van het amateurvoetbal en speelt momenteel 3e divisie landelijk. Bart heeft een verleden als keeper bij clubs als: FC Den Bosch, Jvc Cuijk, SV Spakenburg en OJC Rosmalen. Als keeper heeft hij veel ervaring opgedaan en werd met OJC Rosmalen 1 enkele jaren geleden kampioen van de hoofdklasse. Volgens Bart is het geweldig om voor veel mensen te mogen spelen en is daarom de amateurderby van Nederland Spakenburg- IJsselmeervogels ook een absoluut hoogtepunt in zijn carrière. Maar liefst 9000 toeschouwers in een wedstrijd die met 2-1 winnend werd afgesloten verteld hij met een lach op zijn gezicht. In al die jaren heeft Bart met vele goede keeperstrainers mogen werken zoals Jan van Grinsven ( FC Den Bosch ) en Harald Wapenaar ( FC Utrecht, Udinese, Portsmouth, Vitesse en Sparta Rotterdam )

   

  Bart Tinus:

  Van elke keeperstrainer heb ik veel geleerd en door de jaren heen heb ik een eigen visie ontwikkeld. Nu is het tijd om mijn kennis over te dragen aan de jeugd. Ik krijg veel energie van het werken met jonge keepers en wil er bij iedereen het maximale uithalen. Voor hele jonge keepers is het zaak veel plezier te maken en vooral bij de basis te beginnen. De basis is cruciaal voor het verdere verloop en door vele herhalingen wordt je beter. Denk daarbij ook aan spelelementen en het trainen van situaties in een wedstrijd. De keeper is de cruciale schakel in een elftal en is mede bepalend voor het wedstrijd verloop. Een keeper moet daarom vrij zijn in het hoofd en vooral doen waar hij goed in is. Ik geloof daarom ook echt dat je moet kijken waar iemand zijn kwaliteiten liggen en deze verder moet ontwikkelen. Op latere leeftijd als de basis is gelegd heeft elke keeper zijn voorkeursgedrag en daarbij zijn sterke en minder sterke punten. Benut deze sterke punten maximaal, maak ze nog beter en ga daarnaast aan de slag met de mindere punten en niet andersom. Ik heb wel eens een jeugd trainer horen zeggen : mijn keeper staat veel te ver voor het doel en ze schieten elke week er een bal overheen, omdat hij niet bij de lat kan. Dan sta ik te kijken en onderschept deze keeper 10 geweldige diepteballen en haalt heel snel het gevaar uit meerdere aanvallen. Daar gaat het keepen om, zo snel mogelijk het gevaar uit de aanval halen. Als je de dieptebal al kunt onderscheppen kom je niet meer in de 1 tegen 1 situatie. Dat is zijn kracht en over 2 jaar als hij inmiddels wel bij de lat kan, gaan die ballen er niet meer in denk ik dan. Een keeper is vaak toch een beetje een eenling en daarom is de mentale weerbaarheid ook belangrijk. Dit is trainbaar en natuurlijk is dit niet makkelijk.

  Een mooi voorbeeld vindt ik Andre Onana van Ajax. Fantastische keeper die heel compleet is.( Fysiek, mentaal en technisch ) Ik zat vorig jaar een wedstrijd te kijken en hij ging in de fout bij een tegengoal. Toen ging ik er eens goed voor zitten en was ik benieuwd wat er ging gebeuren met het verdere verloop van de wedstrijd. De hele wedstrijd heb ik niks aan hem kunnen merken en speelde hij verder prima. Dit is natuurlijk in de absolute top van Nederland, maar wel bijzonder knap en daar gaat het om.

  Hoe snel ben je in staat een fout te vergeten en weer te focussen op de eerstvolgende bal. Als de keeper van Ajax een fout mag maken dan kan iedereen eens een fout maken moet je ook snel relativeren.

  Ervan leren en snel door dat is het enige wat daarna telt.

  Fouten maken mag, leren moet!

  Ben jij een enthousiaste keeper of keepster tussen de 7 en 18 jaar en wil jij weten wat jou persoonlijke plafond is ?

  Meld je dan nu aan:

  https://www.tinuskeepersdevelopment.nl/pakketten