• William Van Overbeek nieuwe hoofdtrainer Emplina

    William van Overbeek is de komende anderhalf jaar de hoofdtrainer van Emplina. Na het plotselinge vertrek, nog maar twee weken geleden, van Marc van de Ven, heeft de tweedeklasser snel een opvolger weten te presenteren. De 43-jarige oefenmeester uit Den Bosch gaat per ingang van 2019 aan de slag bij zijn nieuwe club.

    Met de nieuwe trainer hoopt Emplina dit seizoen nog een rol van betekenis te gaan spelen in de 2e klasse H. ‘Doelstelling is te werken aan een stabiele basis die succes op langere termijn mogelijk moet maken’, meldt daarnaast een persbericht. Emplina wil bouwen aan het sportieve niveau van de hele vereniging, waarbij ook de jeugdafdeling de nodige aandacht moet krijgen. ‘We willen de sportieve ambities naar de toekomst waarmaken door te werken met de eigen jeugdspelers en die op te leiden voor de stap naar het eerste elftal.’ Ook voor Van Overbeek ziet Emplina hierin een belangrijke rol.

    De coach was eerder trainer van FC Engelen, Wilhelmina, BMC, HVCH en VOAB. Daar stopte hij afgelopen zomer na drie seizoenen, maar er kwam (nog) geen nieuwe club op zijn pad. Die vindt hij nu in Emplina alsnog.